Reklama
 
Blog | Daniel Veselý

Veselý, vy hulváte, omluvte se!

Touto rebelantskou výzvou se na mne sionistický web eretz.cz snaží vymámit omluvu za to, že jsem texty zde publikované a články dalších proizraelských autorů nazval "šovinistické." Ve svých textech na BL týkajících se izraelsko-palestinského konfliktu prý hulvátsky útočím na "přátele Izraele". To je pravda, pokud jimi myslí jedince, kteří obhajují obludnou klatbu uvalenou na 1.5 milionu Gazanů, z nichž celou polovinu tvoří děti do 18 let; kteří ospravedlňují pomalou a neutuchající likvidaci jiného národa krádeží jeho půdy, ničením jeho úrody, domovů, záborem pitných zdrojů; vězněním, mučením, zabíjením civilistů, zamezením jim přístupu ke zdravotní péči, školám a blízkým. Domnívám se, že každý minimálně soudný člověk takovéto jednání odsoudí a spolu s ním i deviantní chování obětí, jež je tímto podmíněno.

Jakýsi Max Blaustein píše, že "V posledním zmíněném článku ( Naposledy o Blízkém východě – pozn. aut.) nedokázal Veselý přesvědčivě reagovat na
Bergmannovy argumenty z článku, na který reagoval, ale pro změnu – jak
to u lidí, kterým docházejí dech bývá – začal plivat špínu na kdekoho
okolo:

…Čtu, ač nerad, šovinistické články na téma Izrael od Hany Lukešové,
Břetislava Olšera nebo arabistky Jany Hybáškové, profesora práv Alana
Dershowitze a jeho The Case For Israel, webovky izraelské lobby AIPAC
nebo xenofobní weby typu Eretz.cz atd., již jen proto, abych získal
přístup k určitým informacím a argumentačním metodám těchto…"

Blaustein svůj bojovný traktát končí těmito slovy: "Veselý, vy hulváte, omluvte se, dokud je čas vyřešit Vaše urážky jen omluvou a ne soudní trestněprávní i civilní cestou!"

Možná bych se i zalekl skryté výhružky na konci Blausteinova výronu, kdyby to nebylo tak tragikomické. Pokusím se uvést výtěr z názorů výše uvedených individuí na tento konflikt. 

Reklama

Na webu eretz.cz se v článku Břetislava Olšera "Jak krmit, šatit a vyzbrojovat nepřítele" z 11. listopadu 2008 můžeme dozvědět třeba: Valné shromáždění OSN pověřilo Mezinárodní soudní dvůr posouzením
izraelských akcí v Gaze, a dodalo, že Švýcarsko by mělo prošetřit, do
jaké míry Izrael dodržuje Ženevské konvence. Kdo může tak nesmyslně uvažovat?. Gaze vládne teroristické
hnutí Hamas, které neustále ostřeluje židovský stát, příměří nepříměří.
a Židé mají svého nepřítele krmit, šatit, vyzbrojovat a pomáhat mu
budovat další stavby, jež by měly zakrýt tunely do Egypta, jimiž se do
Gazy pašují zbraně a výbušniny…?
(…) Navíc přes hranici bylo do Izraele převezeno 25 palestinských Arabů z Gazy k specializované léčbě v izraelských nemocnicích…

Olšerova rasistická rétorika je obludná ve srovnání s příšernou
realitou vykreslenou kupříkladu izraelskou humanitární organizací B´tselem. Izraelské sankce uvalené na Gazu chápe RB OSN jako porušení Charty OSN a Ženevských konvencí: 80% Gazanů je závislých na mezinárodní pomoci, nezaměstnanost a chudoba činí asi 60%, zdejší průmysl se téměř zastavil. Většina obyvatelstva se potýká s nedostatkem plynu na vaření a elektrické energie, odpadní a vodovodní systémy prakticky nefungují – ulice jsou zavaleny odpadem , zdravotnická zařízení postrádají základní přístroje a léky. Více než 200 Gazanů zemřelo, protože jim byl odepřen transport do izraelských nemocnic. Jelikož Izrael stále kontroluje Gazu, je coby okupant povinen zajistit normální chod společnosti, bezpečnost , namísto drakonické klatby, a vážně tak porušovat Haagské a Ženevské konvence. 

Hana Lukešová alias Kopretina publikovala na webu eurabia.cz text, z něhož vyjímám: Víme, že sionistický ideál si klade za cíl bezpečí všech Židů. Stát
Izrael se činí zodpovědný za Židy žijící v diaspoře, nakonec se má stát
domovem všech Židů a každý Žid má právo návratu do své vlasti. 

Onen "sionistický ideál" byl již před více než třiceti lety v OSN označen za rasistický. Pokud by byl tento naplněn, znamenalo by to hromadný transfer nežidovského obyvatelstva z domoviny. Kdo určuje, čí je to vlastně země? Bible? Věru lidumilný pramen. Co s těmi miliony lidí, které nemají tu výsadu žít v zemi svých dědů?

Břetislav Olšer uveřejňuje své články také na stejném webu jako Lukešová. V rasisticky nazvaném článku "Vracejí se časy tunelových krys?", kde popisuje,  jak do obležené Gazy plynou zásilky zbraní za desítky milionů dolarů (zatímco Izrael ročně od Spojených států obdrží vojenský balíček v ceně tří miliard dolarů, což nikoho neuvádí do rozpaků): Rozdíl mezi Izraelci v Gaze a Američany ve Vietnamu? Obrovský.
Vietnamcům šlo o přežití, lokálním Arabům o pašování zbraní. Na rozdíl
od Vietnamců, kteří touží žít, muslimové sní o umírání a čtvrtém ráji s
dvaasedmdesáti huriskami… 

Ano, takže každý muslim sní o umírání v ráji, pane Olšere? Pravděpodobně jste neviděl zoufalé muslimy, kteří v Palestině, Iráku, Afghánistánu, Pákistánu nebo Somálsku bezmocně pláčou nad zmařenými životy svých blízkých, jež se v slušné společnosti na Západě nazývají "vedlejšími škodami, omyly, přehmaty, statistikou," ač jdou jejich počty do astronomických čísel?

Paní Hybášková na svém webu www.hybaskova.cz v tiskovém prohlášení při založení "Transatlantické poslanecké skupiny pro boj s džihádským terorismem" píše: Cílem právě ustavené skupiny je ovšem nejen politická symbolika, ale 
především účinná práce. Skupina vychází z přesvědčení, že ideologie
islámského džihádu je zdrojem nebezpečí srovnatelného s ostatními
totalitními ideologiemi. Islámský džihád stojí v přímém rozporu se
základními principy lidských práv, směřuje k zásadnímu porušování
mezinárodního práva, legitimizuje násilí proti občanským společnostem.
Jako takový je islámský džihád agresí proti mírumilovným společnostem,
potlačuje základní svobody a ohrožuje tak světovou bezpečnost. Je proto
odpovědností západních demokratických společností spojit se v obraně
proti tomuto zlu. Proto takto činíme jako zodpovědní členové Evropského
parlamentu a Kongresu."

Hybášková, vzděláním arabistka, v tomto prohlášení hází do jednoho pytle všechny druhy džihádu, kupříkladu "džihád rukou", tedy pomoc potřebným a charitativní činnost. Hodlá bojovat i proti misijní činnosti vázané k džihádu? Jaké "mírumilovné společnosti" má Hybášková na mysli? Snad Izrael s bojovými helikoptérami, stíhačkami, tanky, ilegálním jaderným arzenálem, buldozery a po zuby ozbrojenými vojáky a vojačkami?

Alan Dershowitz, právník, který proslul podporou mučení podezřelých z terorismu nebo démonizováním profesora Normana Finkelsteina pro jeho kritiku Izraele, v červenci 2006 v průběhu 2. libanonské války napsal několik článků, kde brání postup izraelské armády, navzdory skutečnostem, že zničila pětinu libanonské infrastruktury, vyhnala milion lidí z domovů a zabila tisíc civilistů. Hlasitě protestoval proti návrhu Vysokého komisaře při OSN, jenž chtěl prosadit žalobu proti některým izraelským důstojníkům kvůli nebývale vysokému počtu mrtvých libanonských civilistů. Kdyby šlo o stejný počet zabitých Izraelců, kdo ví, jak hystericky by ryčel?

Nikoliv, nemíním se těmto lidem omlouvat, pane Blausteine.