Reklama
 
Blog | Daniel Veselý

Izrael zahájil útok na Gazu

Zatímco se nejen blog Respektu hemží nicneříkajícími a neškodnými příspěvky, stát Izrael dnes urychluje cílenou decimaci lidských bytostí v Gaze raketami prýštícími z tryskáčů F-16. Izraelská vláda za nezájmu mediálního mainstreamu již nějaký čas otevřeně volala po rozsáhlém útoku na Pásmo, aby eliminovala útoky odpalovačů raket kassam a zničila základny Hamasu. Podle údajů izraelského ministerstva zahraničí tyto rakety v průběhu let 2004 až 2008 usmrtily patnáct Izraelců. Jen během aktuálního izraelského útoku na třicet různých cílů v Gaze bylo usmrceno 200 lidí včetně civilistů a násilí dál eskaluje. Izrael 5. listopadu zahájil totální blokádu Pásma poté, co opětovně porušil vratké příměří, které před několika měsíci uzavřel s Hamasem. Jídlo, léky, palivo, energie, papír, lepidlo, boty atd. nesmí do Gazy.       

Opět – představme si, že by vlády našich oficiálních nepřátel na Kubě, v Rusku, Bělorusku, Íránu a jinde provedly koncentrovaný úder na vlastní či cizí populaci s cílem eliminovat hrozbu lokálního odporu, jehož destruktivní dopad na útočící zemi je relativně malý. Příkladem budiž letošní nepřiměřená odveta Ruska vůči Gruzii, jež podle pozorovatelů OBSE a amerického ambasadora zaútočila na jihoosetské sídelní město. Ačkoliv podle gruzínských údajů způsobila následná vojenská odpověď Ruska smrt více než dvou stovek lidí, zahraniční i české sdělovací prostředky hystericky ryčely o ruské agresi vůči malému státu, aniž by konfrontovaly transparentní realitu.  

Univezitní profesor z univerzity v Massachusetts George Salzman: " My Židé velice dobře víme, co izraelská vláda provádí. Jsme mnohem lépe informováni než většina Němců za Hitlera. Ba více, Němci, kteří v té době vystupovali proti vyzhlazování Židů a dalších "podlidí" riskovali svůj život. My anglicky hovořící Židé můžeme otevřeně kritizovat izraelskou politiku, avšak většina z nás nejenže zůstává zticha, ale otevřeně podporuje destrukci palestinské společnosti."

Reklama